Medveten på nätet – en digital kurs för dig som är senior

Vi alla vill vara välinformerade och uppdaterade om vår omvärld – men hur ska vi navigera och sortera bland det överflöd av medieinnehåll  som sköljer över oss på nätet? Hur kan vi undvika att bli lurade eller till och med ge spridning åt falsk information så att fler blir lurade?

Den här helt kostnadsfria kursen är till för dig  som vill bli en smartare nyhetskonsument, som vill lära dig att känna igen ”fake”, men också till dig som vill bli mer delaktig i olika medier på nätet.

Kursen består av sju korta digitala moduler, som går utmärkt att göra i mobilen – på bussen, i väntrummet eller varför inte inta en stärkande dos kritiskt tänkande till morgonkaffet? 

Varje modul presenteras av journalisten Karin Hübinette. Medverkar gör också  Medieombudsmannen Caspar Opitz samt Lisa Mobrand från Myndigheten för psykologiskt försvar. 

Lycka till!

Vill din organisation sprida kursen?

Kursen kan publiceras på andra organisationers hemsidor. Kontakta hej@mobilestories.se om detta är intressant för er så hjälper vi er vidare.

Med vänliga hälsningar, kursens producenter

Om kursens producenter och moderator

Lotta Bergseth har lång erfarenhet som fotograf och bildredaktör, från bland annat tidningen Metro och Dagens Industri. Lotta är också medförfattare till boken Digital kompetens och källkritik i praktiken (Sanoma Utbildning, 2020). Genom det journalistiska verktyget för skolan, Mobile Stories utbildar Lotta elever och lärare i Medie- och informationskunnighet.

Karin Hübinette har arbetat som journalist och redaktionell chef inom SVT, SR och TV4 i över 25 år.
Idag är hon ordförande för Institutet för Mediestudier samt frilansande journalist och producent.
Karin driver även projektet Future of Democracy samt modererar samtalsserien Idébaren på Kulturhuset i Stockholm.

Jenny Sköld har lång erfarenhet som journalist, från till exempel tidningen Metro, Dagens Nyheter och TV4. Jenny är också medförfattare till boken Digital kompetens och källkritik i praktiken (Sanoma Utbildning, 2020). Jenny arbetar också med Mobile Stories och fortbildning i form av webbkurser, inspelade webbinarier och metodhandböcker.

Stöttas av: